fbpx

Gibanica sa Kriška sirom

Nov 19, 2022

Sastojci

– pola kila kora za gibanicu
– četiri jaja
– 200 ml. ulja
– pola kila Kriška sira
– 200 ml. kisele vode
– ½ praška za pecivo

Priprema

Tepsiju premazati uljem. Iz pakovanja kora odvojiti dve kore i prekriti dno tepsije tako da pola kora bude u tepsiji, a pola kora da pada preko ivice tepsije. Ostatak kora iscepkati na komadiće. Umutiti jaja, dodati izmrvljeni Kriška sir, šoljicu ulja, kiselu vodu, prašak za pecivo i iscepkane kore. Dobro sve sjediniti. Sipati u tepsiju ravnomerno rasporediti, preklopiti krajevima kora koji su ostali van tepsije, staviti u već zagrejanu rernu na 200 stepeni. Peći dok ne naraste i dobro porumeni.

Služiti uz kiselo mleko ili pivo. Prijatno!

Ostali recepti