Gibanica sa Kriška sirom
Sastojci
– pola kila kora za gibanicu
– četiri jaja
– 200 ml. ulja
– pola kila Kriška sira
– 200 ml. kisele vode
– ½ praška za pecivo
Priprema
Tepsiju premazati uljem. Iz pakovanja kora odvojiti dve kore i prekriti dno tepsije tako da pola kora bude u tepsiji, a pola kora da pada preko ivice tepsije. Ostatak kora iscepkati na komadiće. Umutiti jaja, dodati izmrvljeni Kriška sir, šoljicu ulja, kiselu vodu, prašak za pecivo i iscepkane kore. Dobro sve sjediniti. Sipati u tepsiju ravnomerno rasporediti, preklopiti krajevima kora koji su ostali van tepsije, staviti u već zagrejanu rernu na 200 stepeni. Peći dok ne naraste i dobro porumeni.
Služiti uz kiselo mleko ili pivo. Prijatno!
Ostali recepti
Kačamak sa Kriška sirom
Sastojci...
Proteinska salata sa Urdom i avokadom
Sastojci...
Palačinke od spelte sa Krstašem
Sastojci...
Mafini od kukuruznog brašna sa Kriškom
Sastojci...
Čizkejk od maline sa Urdom
Sastojci...
Grčka salata sa Kriškom
Sastojci...
Pica sa Krstašem
Testo za...
Galete od heljdinog brašna s Urdom
Sastojci...
Brusketi sa Kriškom
Sastojci...