Brusketi sa Kriškom
Sastojci
– hleb
– jedan plavi patlidžan
– 200 gr. čeri paradajza
– 250 gr. Kriška sira
– maslinovo ulje
– bosiljak, rukola, peršun po izboru
Priprema
Iseći hleb na tanke kriške. Svaku krišku hleba premazati maslinovim uljem i na nju staviti kolut svežeg plavog paradjza. Staviti u rernu na 250 stepeni, dok porumeni. Dok se hleb peče, iseći paradajz na polovine, a Krišku sir na komadiće. Kad su kriške hleba sa patlidžanom pečene, nafilovati ih ostalim sastojcima, preliti sa još malo maslinovog ulja i dodati bosiljka, rukole, peršuna po ukusu
Bruskete služiti uz kiselo mleko, jogurt, energetsko piće ili gaziranu vodu.
Prijatno!
Ostali recepti
Gibanica sa Kriška sirom
Sastojci...
Kačamak sa Kriška sirom
Sastojci...
Proteinska salata sa Urdom i avokadom
Sastojci...
Palačinke od spelte sa Krstašem
Sastojci...
Mafini od kukuruznog brašna sa Kriškom
Sastojci...
Čizkejk od maline sa Urdom
Sastojci...
Grčka salata sa Kriškom
Sastojci...
Pica sa Krstašem
Testo za...
Galete od heljdinog brašna s Urdom
Sastojci...